About

Iets meer dan een jaar geleden schreef ik over de groei van Grondontwikkeling Nederland.
Ik , Shandar Kooij, schreef hoe de drie mensen waar we in 2011 mee begonnen in 2014 waren uitgegroeid tot vijftig mensen. Nu, een jaar later, is dat aantal verdubbeld. We hebben de honderd bereikt!Het voelt als een succesverhaal uit een jongensboek. Maar dat is alleen achteraf en van de buitenkant te constateren. Tussen de regels van het lezen van een succesverhaal door voelt men immers nooit de emoties welke gepaard gaan met het maken van belangrijke keuzes op cruciale momenten.

Ik heb veel momenten gekend waarop ik me heb afgevraagd hoe het kan, hoe het een succesverhaal is geworden. Is het wetenschap? Geluk? Timing wellicht?
In alle eerlijkheid: ik heb geen idee. Ik heb er simpelweg geen antwoord op. Inmiddels heb ik geleerd dat zoeken naar dat antwoord onzin is.

Wat ik wel heb, is een praktisch uitgangspunt vanuit waar men ten aller tijden dient te vertrekken. Dat vertrekpunt is de eigen kwaliteit. Het is van het grootste belang om je bewust te worden van je eigen kwaliteit en vervolgens alleen maar te handelen vanuit die kwaliteit. Alles wat niet onder je kwaliteit valt moet je simpelweg laten en uitbesteden. Dat is een taak die dan onder de kwaliteit van iemand anders valt.

Als je dit zowel voor jezelf als voor je collega’s als uitgangspunt neemt dan doet iedereen waar hij of zij goed in is, krijgt iedereen de gelegenheid het beste uit zichzelf te halen en dientengevolge heeft iedereen er nog plezier in ook.

Op deze manier worden de individuele kwaliteiten gebundeld in gezamenlijke bedrijfskwaliteit. Op deze manier doen we het allemaal samen. Vanuit wie we zijn en wie we willen worden. Vanuit wat we kunnen naar wat we nog meer kunnen zijn. En vanuit daar zijn we nu samen op weg naar de volgende honderd.

Klik hier voor meer informatie over Grondontwikkeling Nederland.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s